Navštíveno 1557x

Tak jsem si dneska na úřadě vyzvednul dopis s pokutou, pokud jsem dobře pochopil,tak jestli se odvolám,tak mi automaticky dají 1000 za náklady + jestli uhádám pokutu. Tenkrát jsem stál před barákem,kde bydlím. Je tam zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhu,ale vždycky se to nějak ukecalo, jenže tenkrát navíc u nás čistili ulice, jsem na to zapomněl a samozřejmě jsem dostal oznámení, jenže jsem tenkrát na to nějak neměl náladu a ignoroval to...
Mám nějakou šanci tu pokutu snížít/zrušit?

jestli se nepletu, tak mimo dopravní obsluhu tak tam můžeš, neb tam máš trvalé bydliště, takže jen ten zákaz zastavení, dle mě bys to na 500,- kč ukecal, ale jen to samotné řízení stojí kolem 800,- :-(
když tam bydliš tak tam máš vyjímku,né?
Vyjímku nemám, město jí nikomu z ulice neudělí,ale od 18h do 8h tam můžu stát. A když jsem tam někdy stál a nebo vjel v době zákazu a chtěli mi dát pokutu,tak jsem si vymyslel,že budu zajíždět do garáže či že potřebuju něco naložit/vyložit a bylo to OK. Jenže když mi dali tuhle pokutu,tak navíc v ten den se čistili ulice a všude byly značky zákazu zastavení,což je moje blbost,že jsem na to zapomněl. Ale i tak mi přijde 1500,- docela krutý.
To HIGHTOWER: Právě,že v tom dopise píšou,že když se odvolám,tak mi automaticky napaří 1000,-,takže při největším štěstí dostanu jenom tu 1000,- nebo víc.

19.06.2009, 16:24 |
Mika Na místě max 2000 kč u nás v tp max 2500kč při projednání na mgm + 1000 kč správní. Jinak šanci má každej :-)
Spíš to vidím na šanci dostat ještě víc :), takže asi budu muset zatnout zuby a zaplatit.

19.06.2009, 16:38 |
DaveX No jo, měl si tam jít hned. Srát na oznámení se nevyplácí.
Dodatková tabulka č. E 12 s nápisem "JEN DOPRAVNÍ OBSLUHA" omezuje platnost značky, pod kterou je umístěna, na vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby pro oblast za značkou, na vozidla s označením č. O 1, vozidla taxislužby a na vozidla, jejichž řidiči, popřípadě provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, sídlo nebo garáž; pro tato vozidla neplatí značka, pod kterou je umístěna dodatková tabulka s nápisem "MIMO DOPRAVNÍ OBSLUHY"
teď jsem si to celé přečetl. Buď zaplatíš tento příkaz a vyjde tě to na jistých 1.500,- Kč a nebo podáš odpor a zaplatíš 1.000,- Kč + pokutu a pochybuji, že by ti dali nižší, než těch 1.500,- Kč, takže by tě to vyšlo odhaduji na 1.000,- Kč správní poplatek + 2.000,- Kč pokuta..... Když jsi si přestupku vědom, tak raději zaplať 1.500,- Kč a máš klid.

20.06.2009, 09:39 |
X-sat (M) | Upraveno: 2009-06-20 09:42:07
Podle § 87 odst. 4 zákona o Přestupcích podávám odpor proti rozhodnutí správního orgánu ze dne 12.6.2009 pod č.j. 88/09/MT, neboť jsem neobdržel dopis uvedený v příkazu správního orgánu, který mi měl být adresován dne 15.4.2009 k podání vysvětlení. Pokud by mi byl doručen, řádně bych podal vysvětlení. (pokud byl zaslán doporučeně, větu vypustit a přeformulovat). Činím tak až nyní a sděluji Vám, že jsem skutečně majitelem vozidla citovaného v příkazu správního orgánu, avšak v uvedený den jsem já toto vozidlo neparkoval na uvedeném místě, zaparkovala ho osoba blízká, jejíž totožnost samozřejmě znám, ale s ohledem na skutečnost, že bych její újmu za popsaný přestupek považoval za vlastní, využívám svého zákonného práva odepřít výpověď, které vyplývá již ze Základní listiny práv a svobod, citované i zákonem o Přestupcích v § 60.
A máš to za nula.
To X-sat: už aby ta osoba blízká skončila :-)

20.06.2009, 12:59 |
X-sat (M)
Ustavni pravni normy se meni velice spatne a hlava pata hovori jasne.

21.06.2009, 00:13 |
vypuk Buď rád, že to nebylo jak u nás, taky blokové čištění, známej měl auto furt na ulici a tak jsem mu volal, že už tu jsou a on si teprve uvědomil, že nějaké čištění je :-D tak jsem šel za policajtem a zeptal se ho, jestli by nešlo náhodou chvíli počkat, že majitel si za cca půlhodinku příjde pro auto, že zapoměl a že musel do práce narychlo, "orgán" jenom prohlásil: to bych rád, ale podívejte se, stojí v zákazu zastavení, auto postavené do protisměru a navíc na chodníku a ještě je blokové čištění a neumožnil čištění... jenom jsem spustil čelist a zavolal známému... ten se stejně dostavil za cca dvě hodiny, policajti mu naúčtovali nejvyšší možnou "taxu" za stání na chodníku, pry cca 300,-. Pokud by se "nedostavil" tak by mu to auto odtáhli (jako ostatně dalších 15 aut v ulici) a za odtáhnutí by platil 5000,- a ještě by dostal pokuty v plné výši. Svůj slib, že dostanu plnou nádrž, ještě nedodržel :) Takže buĎ rád, že je to aspoň za 1500,- nebo kolik :)
to měl ten známej ještě dobrý, v MB, když čištějí, tak jede odklízecí četa 3 odtahovek, s nima měšťáci a za nima pak teprve rovnou čistící auta :-D A to to pak lítá, ale stane se, že i tak musí čistítí suta čekat.... A výmluvy na zapomnění dle mě v MB neplatí, neb tady dávají cedule o zákazu zastavení 5 dní dopředu a všude a pěkně....